Joke schildert

Expositie ‘vergankelijkheid’

Ongeveer zes jaar geleden heb ik mij aangesloten bij het Coevorder Kunstenaars Collectief (CKC). Hier kunnen kunstenaars elkaar ontmoeten en samenwerken. Het CKC heeft als doel de ontwikkeling van de beeldende kunst te bevorderen en creativiteit te stimuleren. In onze galerie ‘Kunst op Vijf’ in Coevorden houden wij wisselende exposities met onze eigen werken en werken van gastexposanten.

Het CKC presenteert in de maand december een thema-expositie met als onderwerp ‘vergankelijkheid’. We zijn aan de slag gegaan met dit thema en het resultaat hiervan kun je nu zien in de galerie.

Het thema ‘vergankelijkheid’ is in de kunstgeschiedenis een veel voorkomend item. Op veel schilderijen, bijvoorbeeld uit de Gouden Eeuw, werden doodshoofden, kandelaars of uurwerken afgebeeld met de bedoeling de toeschouwer te wijzen op het tijdelijke van het aardse bestaan. Wij van het CKC hebben hier onze eigen draai aan gegeven en dit levert een zeer gevarieerd beeld op. Ik nodig je graag uit om te komen kijken. De stukken zijn te zien tot 5 januari 2018. Er hangen uiteraard ook werken van mij bij.

De volgende expositie start in januari en heeft als thema ‘zwart-wit’. Dit is de Mira Keuenhofexpositie, genoemd naar een van de oprichters van het CKC, die in 2015 overleed. Iedereen in de gemeente Coevorden mag hier kosteloos aan deelnemen. Meer hierover vind je hier.

De galerie is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook op koopzondagen zijn we open. Je bent van harte welkom aan de Sallandsestraat 5 in Coevorden.

 

Afbeelding: Coevorder Kunstenaars Collectief/Kunst op Vijf

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Joke schildert

Thema door Anders Norén